v. 39+0 inpå knuten

Nu har vi kommit långt i graviditeten! Om bara ett par timmar så går vi över till v. 39+0 och det är första graviditeten hittills där ingenting har skett vid det här laget. Alla runtomkring verkar tro att bebisen kommer titta ut tidigare också och jag själv har ju trott det men nu vet jag inte längre. När jag var gravid med de andra två barnen så tänkte jag aldrig mitt BF-datum som bebisens födelsedatum utan mer som mitt ”tidigaste datum”. Jag tänkte inte alls på förlossningen och att den kunde starta när som helst och jag blev ganska förvånad båda gångerna tecken på förlossningsstarten väl var där. Denna gången har jag reflekterat betydligt mer på NÄR bebisen kommer och då jag har blivit så förvånad de andra gångerna vet jag denna gången att nu kanske jag föder barn vilken sekund som helst. Haha! Jag känner inte ett dyft i alla fall och en förlossningen känns långt borta.

Mentalt känns BF som imorgon för mig för att de andra barnen kommit vid den tiden. 31 mars säger mig inte så mycket i alla fall, haha! Däremot tror jag att jag föredrar att när man väl känner något så är det förlossningen som startat än att man kanske tror att det är på gång och så är det inte det. Jag gick ”all in förlossningsmood” i onsdags då jag hade förvärkar som kändes så där lite lagom som en lätt mensvärk, fast i pulserande omgångar som kom och gick sporadiskt. Snacka om att det var helkonstigt att i efterhand ställa om sig till att inget skulle hända alls under dagen! Däremot var upplevelsen bra för att börja göra mig mer redo för förlossningen. Jag har känt mig ganska redo efter det på en förlossning, så redo man kan bli åtminstone.

Nu för tiden vet jag inte vem som väntar mest på att bebisen ska kika ut, jag eller omgivningen. Nyckelpigan sa tidigare idag:

– Mamma, jag tror inte du har någon bebis.
– Nähä, vad har jag i magen då?
– Jag tror inte det är en bebis, det är en vuxen.

Haha, Nyckelpigan tycker nog det har tagit lite väl lång tid för bebisen att födas från att vi berättade om graviditeten tills hen kommer ut! En bebis hoppas jag i alla fall att det blir, en vuxen känns helt enkelt inte lika najs att föda fram.

Utöver det så har de tre veckor som passerat i graviditeten gjort att jag sover sämre om nätterna. Jag springer på toa hela tiden, både dag som natt, och jag kan knappt ligga på höger sida eller på rygg utan att det ska kännas som jag ska kvävas om natten. Jag har däremot välsignelsen att kunna gå fritt och har inte ont av det. Däremot blir jag sjukt trött och grinig efter en hel dag med aktiviteter. Jag kan riktigt känna hur kroppen blir trött av att bara stå upp under långa perioder om dagen och står det gör jag väldans mycket och ofta! Jag känner däremot inte att jag har så mycket att klaga över egentligen. Visst får jag ont och har krämpor emellanåt, det är ganska opraktiskt att behöva springa så ofta på toa och att jag blir så trött. Däremot så känner jag mig pigg i huvudet. Jag har mått ovanligt bra under den här veckan som gått, rent mentalt. Det är även skönt att kunna ta fler och fler steg ifrån allt gammalt förflutet och nersvärtat. Ett riktigt bra framsteg inför förlossningen och bebisens ankomst!

Barnmorskan har vi varit hos två gånger sedan sist jag skrev och allt ser fortfarande fint ut. Bebisen ligger riktigt lågt ner nu, kan inte komma längre ner och sitter där den sitter. Haha!

Gravidvecka: v. 37+3
Blodtryck: 105/75
Blodsocker: 4,3
Blodvärde: 120
Hjärtslag: ca 145-150slag/minut
SF-mått: 33

Gravidvecka: v. 38+5
Blodtryck: 110/70
Hjärtslag: ca 150slag/minut
SF-mått: 34
Total viktuppgång: ca 20kg

Nästa tid hos barnmorskan är dagen innan BF. Jag har aldrig trott att vi kommer gå dit då men jag vet som sagt inte längre. Kanske kommer jag även på nästa besök. Är däremot själv med barnen då och jag vet inte riktigt hur enkelt det blir. Kan erkänna att dem är lite väl livade där inne för att gå dit själv. R är däremot ute på VFU och har inte rätt att gå ifrån tidigare. Gör hen det måste hen ta igen dem timmarna en annan dag och det är det inte värt för att vara ärlig. Det får bli en snabb mätning av magen och lyssning av hjärtljuden helt enkelt om vi tar oss dit.

Bilden på magen ovanför är från v. 38+0. Denna gången verkar det allt bli en magbild även från v. 39+0. Första någonsin i en graviditet!

(Visited 51 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.