Blickarna framåt och bakåt

De två senaste dagarna har många filosoferande tankar snurrat i huvudet och det är kanske inte så konstigt då vi börjar röra oss mot ett nytt år och tar avsked av det året som varit. Jag funderar väldigt mycket på vad jag vill ha ut av det året som kommer nu, vad vill jag göra med mitt 2018? Vad vill jag innerst inne göra egentligen? Hur vill jag må? Vad vill jag känna? Och vilka handlingar kan leda mig dit? Just nu har jag inte svar på alla dessa frågor men jag njuter lite halvt i hemlighet att få suga på den här karamellen ett litet tag till. Det är spännande att fundera och allt drömmande man kan ha medan man gör det. När jag tänker i dem här banorna sätter jag sällan begränsningar för mig själv i mitt fantiserande utan allt är öppet och det är så underbart vackert den stunden när alla möjligheter finns öppna.

Jag har tänkt på lite olika saker jag tror jag skulle vilja lägga min tid på i alla fall. Jag skulle vilja lägga tid på att göra klart min Kon-Mari resa då jag fick avsluta den när Trollsländan väl kom till världen. Jag hade lite misstankar att så kunde bli fallet men hade väl någon tanke att jag kanske kunde hoppa på utmaningen igen när Trollsländan var ett par veckor gammal. Nu blev inte livet alls som jag hade väntat mig under sommaren så det blev inte så. Allt blev väldigt annorlunda än jag trodde men alldeles superbra i slutändan. I vilket fall som helst så skulle jag vilja avsluta Kon-Mari resan. Den första fysiska biten som har med materiella ting att göra i alla fall! Det är ju så att Marie Kondos tänk går att ha på väldigt mycket i livet nämligen så det är en första start på många andra områden man Kon-Maria egentligen.

Sedan går nog en hel del tankar till hälsa som det nästan gör varje år. Att jobba vidare med bättre sömnvanor, mer motion, rörelser och hälsosammare kostvanor. Jag har problem med sockret så att få kroppen avvand från det och att faktiskt hitta vilken nivå som funkar för mig att ha socker i mitt liv skulle vara skönt. Ha kontroll över sötsuget istället för att sockret har kontroll över mig helt enkelt. Det kommer däremot kräva en hel del jobb så det handlar ju om att vara disciplinerad att hålla det och att ha sitt varför nära till hands hela tiden. Abstinensbesvären när jag är återhållsam med socker är horribel rent ut sagt så jag kan erkänna att jag inte alls ser fram emot en sådan utmaning eller förändring. Jag vet ju däremot att jag mår så mycket bättre när jag tar annorlunda val i de här området i mitt liv. Jag har de två senaste månaderna ökat upp vardagsmotionen och sporadisk träning och min kropp mår otroligt mycket bättre av det. Nu har jag rört på mig riktigt dåligt de senaste dagarna och jag känner hur rastlös jag känner mig i kroppen, som att jag bär en inre oro utan att veta varför. När den känslan kryper fram är det i princip alltid kopplat till att jag har rört på mig alldeles för lite den närmsta tiden. Så jag har ju redan fått bevis på att det ger goda resultat att jag gör bättre val inom hälsoområdet för mig själv. Sedan behöver jag ta tag i extrakilona också då jag idag är överviktig och framförallt lever ganska ohälsosamt fortfarande, åtminstone om man tittar på kost- och sömnmönster. Jag har egentligen inte några större problem kring hur jag ser ut i sig utan trivs ganska bra i denna knopp ändå men det är snarare för min egen skull och kropp jag vill ta tag i det mer än att försöka platsa in i några trista ideal. Ideal och förutbestämda mallar är inte min grej om man säger så.

Jag filosoferar nog en hel del kring vem jag är och vad jag vill i livet därifrån jag står idag. När jag har funderat tidigare på detta så har förutsättningarna varit annorlunda. Nu vet jag på ett helt annat sätt vad jag har att utgå ifrån och kan räkna ut betydligt lättare vilka steg jag behöver ta därifrån jag står idag för att nå dit. Det är en ganska häftig känsla att det känns så mycket lättare att nu kunna uppnå saker. Andra önskemål och drömmar känns inom räckhåll på ett helt annat vis. Jag har inte känt att jag riktigt velat och dels inte heller kunnat göra avstamp och satsa på vissa saker i mitt liv förrän jag tagit tag och uppnått dröm nummer ett. Vilket var att flytta för att ha möjligheten att hemundervisa. Många mål och satsningar kräver ju att man är stationär åtminstone i en överskådlig framtid (förutom möjligen inre resor som är platsoberoende) och jag tror helt enkelt att jag känt mig lite väl nere med för få platser att tanka energi ifrån. Då menar jag mer själslig energi än psykisk eller fysisk om ni hänger med vad jag menar. Nu känner jag att jag har plats att andas och att växa helt enkelt.

Jag tittar även tillbaka och tänk att jag för 1 år sedan stod där och var i valet och kvalet om vi skulle satsa på en flytt till just Åland eller inte. Kanske någon annan plats var bättre lämpad för oss? Så gick tankarna. Efter dem tankarna så har resan under året som varit utan tvekan varit en berg-och dalbana och en hel del vill jag nog bara glömma bort och lägga åt sidan. Men jag vet att mycket av det har varit viktiga lärdomar längs med vägen och även om vissa saker är smärtsamma att genomleva så lär dem oss något. Däremot ska ingen behöva gå igenom viktiga lärdomar och samtidigt behöva förlora något oerhört viktigt för dem, det viktigaste, men prövningar i svåra tider det är väl helt ok när man tittar på det sådär i efterhand och utifrån antar jag. Det är däremot oerhört häftigt att tänka tillbaka att jag för bara 1 år sedan fortfarande fantiserade om den stora flytten och möjligheten till det liv jag ville omringas av och nu står jag där och har precis det jag önskat mig och mer därtill skulle jag vilja påstå. Många bonusar och möjligheter jag inte hade väntat mig följde med uppfyllelsen av min önskan.

Det är ungefär så långt jag har kommit i mina tankar och jag låter nog tankarna fortsätta leka vidare i huvudet för att se vad jag kan tänkas komma fram till. Vad tänker ni kring kommande år? Vad tar ni med er från det året som passerat och vad skulle ni vilja fokusera på under 2018?

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.