KonMari-metoden och andra kategorin böcker

Jag har faktiskt försökt skriva inlägg ett par gånger de senaste dagarna men har inte riktigt känt mig nöjd hur det har blivit så har inte kunnat avsluta inläggen för att publicera dem. Däremot tänkte jag idag skriva om vårt fortsatta rensande! Det har nu gått ytterligare två veckor på vår KonMari resa och de här två veckorna har det varit böcker/tidskrifter som stått på agendan. En ganska väl utrensad kategori för oss sedan förra året.

Däremot fick vi äntligen tummen ur att få med oss alla sakerna och skänka dem till Röda korset. Det var skitsvårt och otympligt att få med sig så mycket och så tunga saker dit men nu är vi flera kilo lättare här hemma och även i sinnet kan jag erkänna. Det gör otrolig stor skillnad att faktiskt få skänkt bort sakerna än att bara få rensat ur. Lådorna som var tänkta för att skänkas bort uppe på vinden rensas sakta ur och det känns så otroligt skönt. Jag menar inför en flytt till Åland så känns det som vi kommer närmare det målet bara genom att rensa här hemma. Tänk vilken känsla sen att man bara får med sig saker som man verkligen tycker om eller använder, när vi ska flytta. Inte massa onödigt!

Jag rensade ut bland barnens böcker. Kastade trasigt, sådant vi aldrig läser och organiserade om i bokhyllan. Alla barnens tidningar och små pixieböcker gick jag också igenom. Det blev ett par stycken som fick flytta av böckerna ändå.

Så här fint blev det i barnens bokhylla efter rensningen.
Och min personliga favorit är tidningslådan.

Sedan rensade jag ut bland våra vanliga böcker och det var en del som fick lämna då de bara ligger och dammar här hemma och jag får aldrig läst dem. Det blev bara fyra skönlitterära böcker kvar som jag inte läst som fick stanna. Jag ger dem ett litet försök att prioriteras i läsning. Jag läser så sällan skönlitterära böcker nu för tiden tyvärr. Det är trist men sant! Sedan har jag även lite böcker som är mer åt faktahållet vilka jag bläddrar i ibland och som är uppskattade. Har även lite doulalitteratur som jag får lite skamset erkänna att jag inte läst helt igenom än… men en av böckerna skulle jag vilja kasta mig över då den kan vara riktigt värdefull att läsa inför min egna förlossning också.

Dessa är alla böckerna vi vuxna äger numer. En fin liten samling av favoriter! Jag behöver bara köpa bokstopp till bokhyllan. Haha.

Jag gick även igenom alla tidningar vi har och där rök i princip allting förutom numren från Föda Hemma föreningens gamla tidningar, innan dem la ner, och Nära barns tidningar. Jag har sparat dem mestadels för att det inte går att hitta något likartat idag så då får jag nöja mig med att bläddra i dessa gamla godingar. Det var väldigt skönt att bli av med massa tidningar som bara låg och drällde här hemma i en låda också.

Så många tidningar! Dessa är dem som gavs bort eller gicks igenom för recept. Jag tycker mycket om Djurens Rätt tidning men det kommer ju nya där också med ny information. Vill inte ha massa tidningar liggandes för sakens skulle längre när de aldrig bläddras i mer än en gång.

Jag gick även igenom kokböckerna och klippte ut alla recept jag ville behålla ifrån tidningar som hade spännande veganska recept. Så de ligger samlade i ett skåp i köket i väntan på att bli inklistrade i en egengjord liten kokbok. Eller kokhäfte kanske är ett bättre ord? Hehe.

Efter allting var utrensat, plus det vi hade samlat ihop i förra rensningen, blev det 3 stora flyttlådor med böcker och tidningar som lämnade oss. Vi har även ute lite studentlitteratur på blocket just nu med lite böcker vi hoppas kunna sälja av och få en liten slant för. Om det är någon som är intresserad av att köpa nått är det bara att hojta till, 90% av böckerna säljes för bara 100kr styck så det är ett kap.


Då är denna kategori lämnad bakom oss och vi kan blicka framåt inför nästa. Vilken är papper! Hujeda mig. Hahaha!

Spara

(Visited 14 times, 1 visits today)

2 thoughts on “KonMari-metoden och andra kategorin böcker

  1. Ja, jag älskar böcker också. Det är min favoritkategori och jag har alldeles för lätt att plocka på mig böcker. 😉 Däremot blir det sällan att jag får läst det jag köper så jag har väl börjat tänka om med åren. Sedan älskar jag biblioteket, paradiset för mig (haha!), så jag behöver inte köpa böcker. Jag tar med mig en hel hög med böcker från biblioteket istället.. kanske lite så man undrar om jag rånat en bokaffär.. 😉 Sedan finns det vissa böcker som stannar i hjärtat verkligen men som har fått lämna hemmet för att jag vet att jag inte kommer läsa om dem helt enkelt. Jag är inte en person som läser om böcker… precis som att jag väldigt sällan ser om filmer/serier.

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.