Mitt liv 2018

Det är ett nytt år och jag har ett tag nu funderat på vad bloggens riktning ska vara. Det har varit en blogg som i mångt och mycket handlat om att ibland informera, inspirera, personlig utveckling, vårt liv, resor, lite vardag och framförallt att dela med mig av min väg att följa mitt egna hjärta. I mångt och mycket en väldigt personlig blogg och hittills har den haft mycket fokus kring mina funderingar till vår utlandsflytt och vart den ska bli. Den har handlat mycket om att hitta min livsväg och ju mer åren har passerat har jag landat mer och mer kring vad jag vill. Det handlar inte lika mycket om sökan längre utan att faktiskt leva livet jag vill här och nu, att införliva lite av mina drömmar och mål varje dag, varje vecka, varje månad och varje år som passerar. Mina filosoferande tankar försvinner nog aldrig då det är en del av vem jag är och jag njuter att skriva om sådana tankar. Däremot skulle jag vilja låta skrivandet ta mer plats i mitt liv, åtminstone prova under detta året och se vad som händer. Jag vill skriva mer av mitt liv och mina intressen. Det närmsta jag kunde finna för att kategorisera vad för slags blogg detta blir är en så kallad ”livsstilsblogg”. Den kommer följa mig år för år och vad just det året kommer handla om kommer vara styrt av hjärtat. Med hjärtat som kompass eller hur?

Nu när jag har nämnt det kan jag gå närmare in på att berätta vad detta år kommer innehålla. Det känns halvt läskigt att skriva ut det men jag får lossas att jag skriver det till mig själv i ett block istället. Haha! Det som känns läskigt med att skriva ut det är att det för mig blir som ett slags ”måste” helt plötsligt. Helt klar en inbillad sak men jag är väldigt rebellisk av mig och fungerar dåligt om jag känner mig tvingad att göra saker, även om det är saker jag själv kommit på. Jag läste för ett tag sedan om något som heter ”The four tendencies” vilket är något som författaren Rubin Gretchen skrivit om. Jag tog hennes quiz och mycket stämde läskigt väl in på mig och det är därifrån jag fått ordet rebellisk. Det finns att läsa mer om det här för den som är nyfiken men man ska nog se det mest som en rolig grej att göra och kanske få lite tips hur man kan hantera livet om man känner igen sig i någon av grupperingarna. Jag tyckte det var helkul i alla fall och kunde inte hjälpa att läsa ett par av hennes böcker i samband med det. Väldigt intressant! Däremot bör det tilläggas att det inte är vetenskapligt på något sätt.

Bilden ovan är mitt kollage för året kan man säga. Dels fokuset i mitt egna liv kommande år men också vad jag kommer skriva om i bloggen. Det kanske säger lite sig självt i och för sig? Det kommer handla om unshooling/hemskolning och hur vi lever våra liv, vardagsblickar från vårt liv tillsammans med barnen och det självstyrande lärandet och leken helt enkelt. Jag kommer även skriva om hälsa emellanåt och det kommer förmodligen vara en salig blandning med att få bukt på sockerberoendet (vilket jag jobbar med just nu), ha ett mer aktivt liv med mer motion och träning, kroppspositivism, självkärlek och självklart veganmat. Förhoppningsvis bjuder jag på några recept här och var från vår vardag som kan vara till inspiration för andra att välja mer veganskt eller för dem redan inbitna veganerna som vill prova något nytt för den delen.

Det kommer även skrivas om den där Kon-Mari resan som inte genomfördes då jag var upptagen med att föda barn och vara mamma till två barn och en nyfödd bebis. Jag är ju en person som konsumerar väldigt få saker så jag lutar åt det minimalistiska hållet. Det trivs jag med! Jag kommer i alla fall skriva om organiseringen här hemma och hur det går med rensandet. Det är inte jättemycket som ska bort men det har stort behov att bli bättre organiserat! Sedan vet jag med mig att det behöver göras en inventering på t.ex. kläder för vi behöver fylla på då mycket har slitits sönder med åren och ja barnen dem växer ju också såklart. Så det kommer under Kon-Mari resan bli en blandning av saker som organiseras om, rensas ut och införskaffas för att komplettera både behov men också för att få ett hem som gnistrar/glittrar. Ett hem som känns som hemma och vårt.

Att jag vill skriva mer kontinuerligt i bloggen är också en av sakerna jag hoppas ska vara till glädje för både mig och till er läsare där ute. Jag kommer fortsätta skriva reflekterande inlägg mellan varven, speciellt då jag kör en sista genomkörare med Helena Omfors bok ”Hitta din väg – en självcoachande bok” som jag har tidigare uppskattat mycket att gå igenom. Det är bra sätt för att bli påmind om vem man är, vart man står, varför, vart man vill och hur man ska ta sig dit. En sak jag gör igen för att få ännu stabilare grund att stå på. Till våren kommer jag även börja läsa en kurs i ”Jugiansk psykologi” som kanske också ger vissa reflektioner jag vill dela med mig av. Får se i vilken utsträckning jag uppdaterar och skriver kring det.

Jag har även bestämt mig att söka in till sjuksköterskeprogrammet inför höstterminen och hoppas komma in. Målet är samma som följt mig sedan jag bar på Nyckelpigan i magen, barnmorska. Det är det val jag kommer ångra allra mest om jag väljer bort och alltid undra över hur det hade blivit. Så bloggen kommer även följa mig på min väg att bli sjuksköterska och så småningom även barnmorska. Ni kommer kunna följa med under ansökningsprocessen fram till att jag får antagningsbeskedet och om jag kommer in till hösten kommer det skrivas även om studiestarten och studierna i sig såklart.

Ja det är väl i stora drag vad min så kallade livstilsblogg kommer beröra mitt år 2018; Kon-Mari resan, studier, unschooling, personlig utveckling, hälsa, veganmat och att vara trebarnsmamma.

Gott Nytt År till er alla därute! Må 2018 behandla er alla väl och så även mig och min familj.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.