Steg för steg: ett inlägg om hopp, hjärtat, framtiden och positiv energi

Idag har varit en dag full av reflektion och jag har tagit mig tid att lägga ännu en tarotläggning. Jag kände att jag behövde fler infallsvinklar i beslutet av de utbildningsvägar jag minimerat mig till. Två stycken väldigt olika vägar och där jag kommit till en punkt att jag vill våga låta hjärtat välja. Den första tolkningen jag gjorde av tarotkorten tyckte jag inte var helt tydlig på vad som var mitt hjärtas val. Den hade mer fokus på praktiska aspekter och även rädsla. Nu när jag gjorde tarottolkningen idag så erbjöd den nya infallsvinklar av båda valen. Fler aspekter att tänka in helt enkelt! Tarotkorten för mig är ett stöd i att sortera tankarna och även påminna mig lite vad som är viktigt. Kanske ge en och annan indikation på vad olika val kan erbjuda mig i livet och framtiden också.

Jag tycker att det har varit otroligt positivt att jag inte låtit beslutet av utbildning tas med en gång och allt förhastigt. Jag har gjort det många gånger innan och för mig är det otroligt nyttigt och utvecklande att verkligen få chans att vrida och vända på beslutet. Beslutet blir även stärkt när jag, trots olika utgångspunkter, i mitt tänkande hamnar på samma beslut och känsla. Jag vill inte förkasta känslor av tvivel utan jag vill möta dem och resonera med dem i mitt eget huvud. Det är vad som gör mig klokare både på mig själv och livet kan man säga. Ytterligare ett skäl till att jag lät bli att tala om vilket mitt slutgiltiga val skulle bli när det kom till utbildning. Jag vill gärna höra andras tankar och upplevelser men jag vill inte nödvändigtvis att de ska ge sina olika åsikter om de olika valen jag står inför. Jag är för lättpåverkad om jag inte är säker vart jag står än. Mer subtila tankar och kloka ord kan däremot vara bra för min egna reflektion och sådana har jag tagit del av en hel del de senaste veckorna. Jag är väldigt tacksam över alla er som delat med er av dessa tankar!

Det är strax över 5 veckor innan ansökningsprocessen startar och min plan är alltså att börja studera höstterminen 2017. Det är ett beslut som sakta mognat fram under de två sista månaderna, att jag ska börja mina studier denna höst redan. Just nu har jag haft ett par veckor att vrida och vända på mitt beslut och jag har fått se det även ur otroligt många olika ”logiska” aspekter. De kommande 5 veckorna ser jag mer som en tid att landa och känna efter hur det känns att jag faktiskt tagit mitt beslut. Just nu ligger beslutet på 97% säkerhet. Kanske blir det aldrig högre än så men målet är att hamna på 100% tills ansökningsdagen är här. Vi får se om så blir fallet! Oavsett kommer jag tala om vart jag står där och då. Då kommer jag även berätta vad jag har sökt in på. Vilket val jag har tagit och vilka vägar jag har valt bort.

Hela den här bloggen handlar om att våga följa sitt hjärta och att göra de val man tror är rätt för sig själv oavsett om andra håller med eller ej. Det kräver en del mod kan jag erkänna. Inte kan jag skriva om att våga följa sitt hjärta och sedan ändå inte följa mitt egna. Jag vill och behöver leva det liv jag själv förespråkar. Det är det jag tror kommer göra mig lycklig i längden.

Jag har många gånger även funderat och reflekterat kring valet av att flytta till Åland. Jag minns mina tankar när vi lämnade Åland och vilken känsla jag lämnades efter vårt besök där. Det var 2,5 år sedan vi var där nu och jag har hunnit komma så otroligt mycket längre inom mig själv under den tiden. Jag har fått möjlighet att ytterligare lite till bena ut vad som är viktigt för mig och vilken plats jag tror blir bäst för vår familj. Jag menar jag lämnade Åland med tanken att det inte var platsen för oss för 2,5 år sedan. Åland är inte på något vis perfekt, ingen plats är, men den har sakta men säkert vunnit mitt hjärta med åren. Jag ser otroligt mycket fram emot flytten dit och i slutet av februari, då det är dags att förnya bostadsansökan vi stått i, kommer jag meddela dem från vilket datum vi söker bostad. Datumet är bestämt och nu är det bara att vänta på att kugghjulen sakta börjar rulla. Det är som jag nämnt tidigare; det finns ingen perfekt plats MEN jag tror på att det finns en plats som är mer eller mindre lämplig att skapa sig det liv man drömmer om. Drömlivet kan se ut på så otroligt många olika sätt för en och samma människa och allting beror på hur man arbetar med omständigheterna, möjligheterna man ser och vad man skapar med det man får/har. Kanske har Åland ett utgångsdatum för oss? En dag då vi är klara där och inte känner att vi utvecklas mer, så kan det absolut vara. Det är inget jag kan förutspå just nu och det spelar egentligen ingen roll heller. Där jag står idag tror jag att det är Åland vi ska till och att vi har något att lära oss och få därifrån. Jag ser fram emot att flytta till en plats där jag kan rota ner mig nu och samtidigt känner jag mig färdig med vackra Dalarna så det finns inget annat än glädje och förväntan inför resan som snart ska bli verklighet.

Det är många stora steg som kommer tas detta år känns det som. Jag är väldigt tacksam över att vi även åkte till Spanien och fick känna på hur ett liv där skulle kunna vara. Jag tror att det skulle finnas vissa platser i Spanien vi skulle kunna trivas på, vi har ju inte sätt hela Spanien, men jag är inte så säker på att det någonsin har varit det rätta valet för oss. Spanien har precis som alla andra platser sina egna möjligheter och hinder men är absolut inte perfekt heller. Däremot när man tar ett val kring vart man ska flytta så behöver någon del klinga rätt om man säger så. Jag känner helt enkelt inget speciellt för Spanien och även om jag skulle vilja är inte tanken att jag ska frammana känslor som egentligen aldrig funnits där. Den största biten som lockade med Spanien var ändå att få leva kollektivt men även där fick vi nya lärdomar om vad som är viktiga grundpelare med dem man ska leva med. Det jag är väldigt glad över med Spanienresan det är att vi fick åka ner och prova, känna efter och få så otroligt många nya insikter. Utan den resan skulle vi inte vara på vägen vi är nu och jag känner mig så himla lyckligt lottad att jag är på väg just dit jag är just nu.

Steg för steg närmare flytten. Steg för steg närmare studierna. Steg för steg närmare hjärtat. Med hjärtat som kompass…

2 thoughts on “Steg för steg: ett inlägg om hopp, hjärtat, framtiden och positiv energi

Lämna gärna en kommentar!