Hemmagjord fingerfärg – 100% giftfri och ätbar

Idag har det varit en riktigt trist dag vädermässigt, väldigt grått ute med droppar fallande från himlen emellanåt. I och med det blev det en hemmadag där vi bakat både trolldeg och gjort egen fingerfärg. Jag hade tänkt dela med mig av receptet på fingerfärg idag. Detta blir en riktigt stor sats så vill man ha en mindre sats fingerfärg går det bra att halvera receptet.

Hemmagjord fingerfärg
7dl majsmjöl
2dl kallt vatten
10dl kokt vatten
1dl majsstärkelse
karamellfärg (alternativ hemmagjord färgning av gurkmeja i vatten, saften av bär m.m.)

Börja med att blanda ihop majsmjölet och det kalla vattnet i en bunke. Därefter häll i det kokande vattnet lite i taget och blanda runt emellan omgångarna. Häll sedan i majsstärkelsen och rör runt, detta bör göra att det börjar klumpa sig och man får en grötliknande konsistens. Därefter fördelar IMG_2861du det i dina tänkta burkar och lägger i karamellfärg efter önskemål. Själv använde jag ca 1-2tsk karamellfärg i vardera burk och jag blandade även ihop egna färger med de tre färger jag ursprungligen hade; rött, blått och gult.

Denna fingerfärg är grynig så vill man inte ha den grynig så kan man byta ut majsmjölet mot majsstärkelse helt och hållet. Då blir färgen mer slät. Däremot tror jag att det är motoriskt att föredra att ha lite mer konsistens i färgen för de minsta, som är runt året, vilka upptäcker mer genom att känna och smaka. Det är helt lugnt att smaka på fingerfärgen då det bara är ätbara ingredienser i fingerfärgssatsen. Själv tyckte jag om grynigheten då det ser lite ut som glitter när man målar. Målningarna får även en annan form och dimension vilket i sig är lite fränt.

IMG_2866 IMG_2875 IMG_2882

Hoppas ni får massa kul och dela gärna med er om hur det gick!

(Visited 188 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.