Påskpyssel med barnen

Det här pysslet är egentligen väldigt enkelt och passar därför alla åldrar. Man går tillsammans ut med barnen och hjälps åt att plocka nedfallna kvistar runt passande träd (många föredrar björk till påskriset). När ni har plockat en mängd som känns lagom för ert hem och tänkta vas/behållare så traskar ni hemåt och lägger kvistarna i en behållare med vatten om så önskas.

IMG_2158

Ta papper i förväg och måla upp äggformade ovaler/cirklar (jag använde mig av ett riktigt ägg som mall). Gör ca 6 stycken på varje A4 ark papper, fixa så många sådana här ark som känns lagom för er. Låt sedan barnen gå loss och måla helt fritt på hela papperet med äggen. De större barnen kan måla innanför de streckade linjerna medan de mindre målar lite hejvilt men det gör inget. Låt dem måla på för fri hand! Måla gärna du också och låt kreativiteten flöda lite. När ni målat klart klipp ut alla äggen efter uppritad linje.

IMG_2159

Nu när ni har färdiga pappersägg och pynt för påskriset kan ni antingen ta en liten sax och klippa ett litet rakt hål och trä in valfritt snöre och göra en ögla med en dubbelknut överst eller så kan ni ta nål och tråd och sticka igenom papperet för att därefter göra en ögla med en dubbelknut överst. Använd det som ni har hemma helt enkelt.

IMG_2196Låt sedan barnen dekorera påskriset som de vill. Om ni har fjädrar eller annat pynt kan ni passa på att hänga upp det också. Glad påsk på er alla! För min del en (sen men) glad Ostara. Hoppas ni mår bättre än oss.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.