Veckans färg och annat pyssel med barnen

Vi brukar en gång i veckan gå till något som heter ”Kulturförskolan”. Det är en väldigt rolig grej att gå till som varar ca 1 timme varje gång där man får möjlighet att måla vid stafli och skapa ”veckans pyssel”. Vi har varit med och målat och skapat drakar, nyckelpigor, bin, snöflingor, tomtar m.m. Det är riktigt roligt! När man kommer dit brukar det först vara en liten sångstund där man även läser högt en bok för dagen. Därefter har man en ny färg för varje vecka som man pratar om och målar med och så får man veta vad man kan pyssla ihop för något mer spännande under dagens träff.

IMG_3109
En av många saker vi pysslat ihop på kulturförskolan.
IMG_3112
Läs och sånghörnan med dagens färg, vilket var grönt för dagen. Bredvid den gröna färgen kan man se grundfärgerna man blandar för att få grönt, gult och blått.

Det är något jag kan rekommendera att man kan göra hemma själv med barnen också, att man har en ”veckans färg” man pratar om och sedan målar med. Det ger barnen chansen att lära sig färgerna och även få vara lite kreativa. Varför inte gå ut på en promenad tillsammans och titta vad för saker ni kan hitta i naturen som har veckans färg? Kanske kan ni ta med er några av skatterna hem och skapa något roligt med?

Ett roligt tips jag själv inte provat än är att man köper enkla träramar till fotografier. Tillsammans går man ut med barnen till skogen och plockar saker som kottar, bär, pinnar och löv. Därefter så tar man det man funnit i skogen och bryter loss det som behövs i mindre, mer hanterbara bitar, som man sedan kan klistra på längs med ramen. Det är bra om man införskaffat ett starkt klister som blir genomskinligt vid torkning så det inte syns. Sedan är det bara att sätta barnen och klistra på sakerna ni tillsammans samlat i skogen på ramarna. Detta ger vackra och miljövänliga ramar utan massa gifter i också. Låt gärna barnen få välja vilken bild de vill ha i sin ram  och pryd sedan väggen med den vackra kreationen!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.