KonMari-metoden: kategori badrums- och hygienartiklar

Jag har haft många andra inlägg jag prioriterat att skriva på sistone men rensningen fortsätter här hemma och jag tänkte uppdatera på vad som händer på den fronten. Det har varit lite segare att rensa dem senaste veckorna men det är väldigt skönt att få gjort det! Jag är just nu inne på kategorin kök och alla de artiklar det innefattar men jag avslutade badrumskategorin för ca 2 veckor sedan nu tror jag.

Just nu är jag inne i det som Marie Kondo kallar ”komono” och man lägger upp kategorierna inom denna ganska fritt. Jag följer ju uppdelningen som 22-veckorsutmaningen har och tycker det har funkat bra. Det viktiga är att man fortfarande följer principen att allt i samma kategori tas på samma gång och att det synligt samlas ihop för att sedan gås igenom. I kategorin badrum som nu är avklarad ingår egentligen allt som har med hygien så som duschkrämer, tvålar, tandborstar m.m. och skönhetsprodukter så som smink, parfymer, hårvård osv. I denna kategori ingår även lakan, handdukar och mediciner. Ni får förhoppningsvis en ungefärlig bild.

Detta är fövaringslådan vi har som är en blandning av badrumsartiklar, lite kök och lite städ. Gick igenom hela lådan och sorterade upp då det är i denna låda vissa av ”extra” sakerna kommer ligga. Det är mycket som blev utrensat här!
Alla mediciner gicks igenom och medicinskåpet är i princip tomt nu. Alla mediciner lämnades till apoteket!
Badrumsskåpet efter utrensningen. Tyckte det var lite kul att placera sakerna så det blev lite estetiskt roligt för ögat!
Vårt flyttbara och väldigt praktiska förvaringsutrymme i badrummet utrensat. Bindor redo för efter förlossningen som ni kan se också. 😉
Lite suddiga bilder av linneskåpet men här har jag vikt ihop och gått igenom alla lakan och handdukar. Det var inget som skulle göras av med. Samtidigt så passade jag på att lägga undan saker som kan vara bra att ha lättillgängligt i en förlossningsväska.
Den andra delen av linneskåpet. Allt hoprullat och lagt på ett så praktiskt vis som möjligt med tanke på det begränsade utrymmet.

Jag är nu inne på kategorin ”kök” som jag nämnde och jag är inte klar med denna kategori än. Det är mycket att gå igenom där, utifrån hur uppdelningen är, men det jag har gått igenom än så länge är skafferiet och all mat därinne. Just skafferiet valde jag att ta först i slutändan för att det är så otroligt segt att göra det! Jag känner ändå att bestick, köksapparater, porslin m.m. är saker vi har lite av och där finns inte så värst mycket att göra sig av med då vi använder sakerna. Det finns ett och annat som kanske är lite kantat och det gör vi förmodligen oss av med så länge vi har tillräckligt med porslin för användning. Annars får det nog stanna kvar lite till då jag inte riktigt prioriterar att köpa nytt porslin när vårt går att använda, även om det kanske är lite kantat här och var. Det glittrar inte särskilt mycket det heller, att lägga pengar på porslin som jag just nu hellre lägger på annat!

Då var kategorin ”badrum” avklarad i vilket fall och jag kör vidare med kategorin kök nu helt enkelt! Förhoppningsvis får jag tummen ur att få klar den här kategorin innan bebisen pluppar ut. Mestadels för att det skulle kännas ganska befriande att ha det avklarat.

Spara

Spara

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.