Om denna blogg

Den här bloggen skapades tidigt 2015 och då med fokus att dela med mig av min vardag som hemmaförälder till våra barn men framförallt drömmarna att resa och vägen till att vilja flytta ifrån Sverige för att kunna unschoola barnen. Något år senare presenterades även ämnena veganism och minimalism in i bloggen då även dessa fick en plats i mitt liv. Under alla år har ett filosoferande stråk funnits i många av mina inlägg och jag har filosoferat kring allt mellan hälsa, normer, att följa sitt hjärta, inre drömmar, oro, samhället, föräldraskap och olika vägskäl jag har stött på.

Bloggen har bestått av en salig blandning av ämnen och typer av inlägg med andra ord, även om jag har försökt skapa en större inriktning och fokus har det tagit tid att hitta vad som är rätt för just mig att blogga om. Jag har inte alltid varit kontinuerlig i mitt bloggande heller men har hittat en ganska fridfull takt i att skriva ca 3-4 inlägg i veckan. En balans med att det inte blir för ofta att skriva, så min glädje till skrivandet försvinner, men heller inte för sällan för att känna att bloggen tas omhand på ett för mig tillfredställande sätt.

Under åren som passerat har jag lärt känna mig själv mer och mer. Det har gjort att jag även funnit vad som får mitt hjärta att hoppa ett extra slag och helt enkelt lämna störst plats för just detta. När det kommer till skrivandet i bloggen så har jag valt att lägga fokusen på det avskalade liv vi ändå valt att leva och levt i många år nu. Inläggen jag skriver här kommer ha fokus på frivillig enkelhet och ett liv där naturens rytm och dess skiftningar står i fokus, att vara närvarande. Jag har en förkärlek för filosoferande inlägg och så kommer det även förbli. Jag kommer dela med mig av djupaste tankar, insikter och funderingar allteftersom livet händer.

Frivillig enkelhet kan betyda så mycket och vara så väldigt brett men för mig så tror jag det handlar mycket om att hitta vad som är viktigt i livet. Att få använda det där hjärtat som kompass och sedan sakta forma om och göra det till en del av sitt liv. I vårt liv innebär frivillig enkelhet bl.a. att vi har skalat ner på det materiella, arbetar mindre i förmån för mer tid tillsammans, att vi bor enkelt och minskat ner levnadskostnaderna och utgifterna. Vi har helt enkelt downshiftat och tagit ett steg bort från ekorrhjulet.


”Leva nära, vara nära, lära nära” – Elena

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

(Visited 38 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.