Om denna blogg

Destination Livet är en blogg som handlar om min och vår familjs resa i livet där framförallt ämnena veganism, minimalism och unschooling berörs.

Vi har valt ett liv med mindre prylar, pengar och utgifter till fördel att kunna ha mer tid med våra barn. Vi har turats om att stanna hemma med barnen och just nu så så är det jag som är hemma med barnen. Jag tror på unschooling filosofin och jag tror med andra ord på att barnets naturliga nyfikenhet tillsammans med egna livserfarenheter är det bästa sättet att lära sig nya saker. I min vardag med barnen så försöker jag låta barnens intressen styra våra aktiviteter med en liten kompromiss i att vi ibland även gör saker som mamma vill göra men också saker som naturligt behöver göras i hemmet. Dem får vara en del av livet helt enkelt med bonusen att de får utforska saker de finner spännande i världen när de själva vill. Jag tror även på att låta barnen upptäcka genom att se olika platser i världen och ta del av olika kulturer, religioner, filosofier och samhällen. Ibland behöver man inte gå längre än till grannskapet och ibland kan det innebära en resa till landet med kulturen och historian som fascinerar en. Det ska tilläggas att våra barn fortfarande är små så just nu går väldigt mycket ut på att ha roligt och lära sig genom att leka utomhus, måla, bada, läsa, bygga, klättra, stoja och befinna sig i olika miljöer och situationer där de möter människor av stor variation likväl som vissa välbekanta ansikten.

IMG_5500
Utforska grekiska öarna med familjen och fina morfar gör livet lite extra spännande och fyllt med kärlek.
IMG_5977
Ibland finns dem magiska platserna runt husknuten.

Vi håller på att förbereda inför en flytt under andra halvan av 2017 och i och med det så läggs en del tid på att rensa ut här hemma. Det rensas ut och gås igenom i varenda vrå och då vi redan bor litet så är det ännu skönare att kunna minska ner på prylarna så att man kan andas här hemma. Jag är en person som mår ganska dåligt av för många saker och en stökig miljö så detta är något som är väldigt bra för min egen hälsa och välmående också.

IMG_5782
Rensa, rensa, rensa! Det finns så otroligt mycket att rensa men det är så otroligt befriande när det väl är gjort.

Vi lever även ett liv som veganer och avstår alla animaliska produkter i varor som inhandlas. Jag och partnern blev veganer i december 2015 och barnen tar också del av en helt vegetabilisk kost precis som vi själva. Det går att skriva en hel roman om veganism och vad det är men jag håller mig kort här och berättar att vi är veganer av etiska skäl och att veganism handlar i första hand om etik även om miljö och hälsa är bonusar man får på köpet. Vi är veganer för vi vill inte bidra till djurindustrin och vi ser heller inget skäl att döda en annan levande varelse för våra smaklökars skull när det finns så otroligt mycket annat gott vi kan äta, leva och frodas av.

IMG_5845
Sjukt gott och helt veganskt. Livet hade kunnat vara sämre!

Bloggen går med slogan ”Med hjärtat som kompass” och det beskriver väldigt väl min egen filosofi av livet. Jag tror på att stanna upp och lyssna inåt, verkligen våga ta chanser i livet när de dyker upp och framförallt inte glömma bort hur otroligt viktig den där inre rösten är. Den där rösten tror jag är vår inre kompass som hjälper oss att skilja mellan rätt väg och fel väg, där den rätta vägen tar en ett steg närmare ett liv av välbefinnande och där fel väg tar en allt längre bort. De bästa valen jag har gjort i mitt liv är när jag har använt hjärtat som kompass och ett val av en väg kan ha som syfte att ta dig till en annan väg i slutändan. När jag tittar tillbaka på mitt liv kan jag se hur vissa val som jag nödvändigtvis inte stannat kvar på har lätt in mig på andra vägar som annars hade varit svåra att möta.

IMG_3672

”Leva nära, vara nära, lära nära” – Elena

Vill du veta mer om vad minimalism är? Tryck här!
Vill du veta mer om varför vissa väljer att hemskola sina barn? Tryck här!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna gärna en kommentar!