Delar av Paros och platsen vi bor på

Jag vill passa på att dela med mig av fler bilder ifrån stället vi bor på och den vackra naturen här omkring. Jag kommer även dela med mig av bilder av en liten stad i närheten som heter Marpissa och en annan mysig stad som heter Pounta. Vill ni veta hur det ser ut att besöka eller bo på Paros så tycker jag dessa bilder är ganska representativa för miljön och hur de små byarna ser ut.

Byn vi bor på heter Logaras och är otroligt liten. Det består av små hus lite här och var, ett bageri, en liten gift shop, en liten mataffär, ett par restauranger och så är det då stranden. Plus de stora fälten, blommorna och bergen då. Vi bor på ett ställe som heter ”Deep blue studios” där jag tycker man kan bo till ganska bra pris utan att gå på bekostnad på standarden. Vi har jättenära till havet härifrån och 3 olika små byar finns på promenadavstånd härifrån. Vilka är Punda, Marpissa och Piso Livadi. Tre gånger i veckan så städas rummet plus att lakan och handdukar byts, vi har tillgång till en liten kokvrå, kylskåp och utrustning med nödvändigheterna så vi kan laga egen mat plus en rymlig balkong. Stället har en jättefin trädgård och det finns grillningsmöjligheter också. Plus att busshållplatsen är bara 50 meter bort vilket kan ta en till flertalet ställen på ön.

IMG_5111
Här grillar vi för fullt, riktigt gott blev det med grönsaksspett och potatis i folie.
IMG_5117
Ingången till vårat rum, utanför finns hängningsmöjligheter som ni kan se.
IMG_5120
Utsikten från ytterdörren, vinrankor är det ni ser rakt fram som klättrar.
IMG_5121
Vår balkong. Vi har fått en barnstol till L vilket är väldigt skönt.
IMG_5122
Utsikten från balkongen, och en del av trädgården som syns på bild.
IMG_5123
Vårt rum, saker lite här och där men lika bra att visa verkligheten. Haha! Vi sover i de tre sängarna som står i rad. Spjälsängen använder vi som utrymme att lägga saker i som vi inte vill att barnen ska få tag i.
IMG_5196
Om man tittar förbi tvättlinorna vid ytterdörren så ser man en liten odling, hönsgården, sockerrör och bergen i bakgrunden. Ingen dum utsikt alls!
IMG_5198
Här kan man se stället vi bor på om man står vid lilla bilvägen som tar en till stranden 50m bort.

Punda har vi ännu inte varit i så det kan jag inte säga så mycket om men vi hade faktiskt tänkt gå dit på en liten promenad för att titta idag. Piso Livadi har jag nämnt lite om innan. Det är också en liten by men är lite större än Logaras. Vi har även tre stycken stränder på promenadavstånd om man gillar att variera sig lite.

Marpissa är en liten by och är inte mer än 15 minuter bort. Den är lite större och det finns en större mataffär där, apotek, restauranger, mindre museum, liten lekplats, kyrkan jag nämnt innan och lite gott och blandat med andra småbutiker. Bilder på Marpissa kan ni se nedan:

IMG_5137
Jättemysiga smågator/gränder att promenera på.
IMG_5138
Typisk vegetation här på Paros och Grekland överlag.
IMG_5152
De här blommorna är så sjukt vackra och går också att finna lite var som i landet.

Nedan följer även lite bilder då vi tog en promenad genom en landsväg för att ta oss från Marpissa och Logaras. Det var inte en genväg precis men vyn var lätt värt det och vi hittade dit vi skulle efter att ha frågat i alla fall. Haha!

IMG_5165
Det här är alltså landsbygden på Paros med de otroligt vackra bergen i bakgrunden. Är otroligt kär i dessa berg!
IMG_5177
Här kan man se Marpissa på avstånd. Kyrktoppen med rött tak som sticker upp är den kyrkan jag bjöd på bilder på inifrån i förra inlägget.


IMG_5170 IMG_5187 IMG_5189 IMG_5192 IMG_5194

Pounta är en liten stad som ligger på andra sidan ön än vad vi bor. Vi bor på den östra delen medan Pounta ligger på den sydvästra delen av ön. Avstånden på Paros är jättesmå och det tar bara ca 30 minuter att åka från västra till östra delen av ön med bil. Det finns många mysiga och ovanliga småbutiker i Pounta och det är sjukt mysigt att gå i de små gränderna och i lugn och ro titta i alla butikerna. Mycket fint och unika saker kan man hitta där. Nu är det ju inte så mycket lugn och ro att gå med småbarn i de här butikerna med små fingrar som tar på allt men men. Det finns en stor lekplats i Pounta också så det tyckte ju barnen var jättekul såklart. Självaste staden är jättefin i sig, väldigt fint ställe att besöka och strosa runt på.

IMG_5064
Det gick fritt runt massor av olika ankor (gissar jag på) av olika sorter och färger som då var vilda. Kul att se de gå runt där och inte bry sig mycket om folket. Jag höll min vakt dock för vilda fåglar (speciellt de som var av den större sorten) är inte att leka med.
IMG_5065
Precis vid hamnen i Pounta.

IMG_5078

IMG_5079 IMG_5082

Det var lite om platserna vi besökt och nu kommer jag nog ta en liten paus med skrivandet så det blir kanske inte skrivet förrän om ca 2 veckor igen. Det beror lite på! Om några timmar kommer min pappa till Paros igen och stannar med oss tills vi åker härifrån. Ska bli väldigt kul och mysigt att ha honom med oss på heltid nu! Han kom över helgen som passerade nu men annars har han behövt jobba i Aten. Sista veckan kommer även hans flickvän över, vi får se vad A säger om det. Han är nog lite avundsjuk och vill gärna ha sin morfar för sig själv tror jag, sedan känner han henne inte och förstår inte heller vad hon säger så det är ganska förståeligt ändå. Förhoppningsvis vänjer han sig och det kommer gå bra under den veckan också!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.