Ansökningsdagen för högskolan är här

Idag är det den 15 mars och med andra ord så är det idag ansökningsportarna inför höstterminens skolstarter öppnar. Det har känts så där barnsligt pirrigt de två senaste dagarna att man nu kan skicka in sin ansökan och idag gjorde jag faktiskt även det. Nu är ansökan inskickad och ett bestyrkt betygsdokument bifogat i den digitala ansökan. Högskolan på Åland har gjort om sin hemsida ganska nyligen också och den har blivit riktigt snygg och informationen har blivit så lättillgänglig. Nördig som jag är läste jag igenom hela utbildningsplanen och lusläste allt som fanns på hemsidan redan för ett år sedan. Haha! Däremot finns det lite ny information och svar på det vanligaste frågorna m.m. på hemsidan nu. Uppdateringen uppskattas mycket för att vara ärlig. Jag gillar verkligen lättöverskådliga hemsidor där man gjort informationen lättillgänglig.

Jag försökte mig på ett försök att ansöka redan vid lunch idag men det gick inget vidare. Ni vet när man har barn, klockans timvisare som helt plötsligt känns som den blivit utbytt till sekundvisare, tekniken krånglar just i den sekund du faktiskt behöver att den fungerar och så kryper irritationen fram för att det där man så gärna ville göra inte går just där och då. Och ja vad gör man då? Jo, man får lägga det åt sidan tills en lugnare stund infinner sig. Det är jag även glad att jag gjorde då det var betydligt mer njutningsfullt att söka in och ordna med papperen efter barnen somnat. Inte för att teknologin lät bli att krångla på kvällen heller men det var snabbt fixat som tur var. Nu hoppas jag att allt gick rätt till bara! Man blir lite nojig om det där viktiga dokumentet kom fram fullt ut.

Jag kollade även närmare på det så kallade urvalsprovet man gör här för sjuksköterskeprogrammet. Det är ju ett prov jag får mer information om och instuderingsfrågor till i maj. Förut har dem även haft en intervju som har kunnat öka ens chanser att bli antagen men det har tyvärr tagits bort. Även om det är nervigt att gå på en intervju så hade det nog varit till fördel för mig som inte har dem starkaste betygen ifrån gymnasiet. Ibland ångrar jag att jag la så stort krut på betygen i högstadiet. Jag skulle sparat den energin till gymnasiet istället. Det är inte förrän i efterhand jag har förstått att jag nästan blev utbränd. Gymnasiet hann som tur var ta slut innan jag kom för långt över tröskeln så att skadan blev permanent. Men det är en annan historia!

Håll gärna tummar och tår på att det går bra på urvalsprovet och att jag har en chans att komma in på Högskolan på Åland. Det skulle vara så skönt att läsa på plats och inte behöva hitta en alternativ lösning som lär innebära pendling, onödiga omkostnader och långa VFU perioder i Sverige. Jag tror utbildningen här är genuint bra också och jag som läst ett par utbildningsplaner vid det här laget tycker dem verkar ha ett riktigt bra upplägg på utbildningen här. Det finns fina möjligheter till utbytesstudier, här uppmuntras det inte bara utan det finns t.o.m. krav att man har en del av utbildningen utanför Åland. Det tycker jag är superbra! Det gör ju också att man i princip är garanterad en utbytesplats.

Jag är nog lite nojig att jag inte kommer kunna komma in. Det är nog många som känner så inför högskoleansökan! Men jag försöker lägga den tanken åt sidan. Jag kan inte göra så mycket åt det än att göra mitt bästa och hoppas att det räcker. Gör det inte det så får vi ta det då. Det är inte bråttom och vi är inte där än. Just nu ligger vi i den spännande och nervpirrande ansökningsprocessen istället. Man ska passa på att njuta av dem här små bitarna när dem väl är här för dem allra flesta stunderna försvinner snabbt förbi om vi inte kommer ihåg att vara närvarande i stunden.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.