Födelsedagsfirande, påsk och körkortsplugg

Jag vet att det varit tyst länge den här gången, längre än jag själv tänkt, men det har verkligen varit fullt upp de senaste två veckorna. Jag kan inte riktigt tro att det redan passerat två veckor när jag skriver det men mycket har hunnit hända under tiden!

Jag har fortsatt ta körlektioner och är nu helt klar med körandet av säkerhetskurserna. Vi har kört tre stycken rundor med ekokörningen i fokus och det har gått superbra, fick beröm och allt! Haha, det känns jättekul att veta att jag kör riktigt bra miljömässigt. Sedan har det även varit landsvägskörning plus omkörningsträning. Allt det blir i sin helhet Säkerhetskurs 2:s kördel, vilka är ca 6 timmar totalt. Och så har jag även haft ytterligare två vanliga körlektioner utöver det. Jag har kört flera timmar, närmare 8 timmar när jag räknar på det. Wow! Inte konstigt att jag tycker att mitt liv mest handlat om körande och även teoripluggande den senaste tiden. Nu finns det även en väldigt god anledning att jag intensivsuttit med körkortsteorin och det är för att på tisdag, om 3 dagar, ska jag göra teoriprovet! Både läskigt, kul och skönt på en och samma gång. Hoppas verkligen jag får godkänt på det! Om jag får det så kommer vi boka upp en uppkörningstid efter det. Kanske blir det redan nästa vecka på fredag om de har uppkörningstider då och teorin blir godkänd. Det känns så jäkla skönt att snart få det där körkortet och att vi kommer ha en egen bil. Allt blir så mycket lättare med framförallt handlingen då och tänk alla små äventyr vi kan ge oss ut på!

Förra helgen hade vi även dubbelt firande här hemma då påsken och Trollsländans födelsedag föll på samma dag. Vi hade även besök från Sverige av barnens farmor, som kom på långfredagen, så det var extra roligt för barnen att få ha henne här under lite långhelg! Det gav oss också chansen att få lagat och ordnat med all mat som skulle lagas inför firandet. På lördagen blev det en promenad ner till påskmarknaden, god fika på Bagels Bee, en tur till leksaksaffären och lite småhandlande innan vi drog oss hemåt. När vi kom hem åt vi middag och tog ut rawtårtan jag förberett kvällen innan att mumsa i oss. Det blev presenter och sång för födelsedagsbarnet! Trollsländan verkade nöjd med dagen. Hon är ju så liten än och är glad för det mesta vilket är ganska skönt. På kvällen blev det korvgrillning utomhus och det var riktigt mysigt och gott faktiskt! T blev lite kall mot slutet däremot så då fick jag och hon smyga upp i förväg. Det blev en riktigt lyckad dag!

På söndagen lagade vi påskmat på veganskt vis där jag provade att göra seitanrevbensspjäll vilket blev supergott tillsammans med hummus, potatis i ugnen och buffalo wings a ala blomkål i ugnen. Blomkålen blev tyvärr inte alls bra. Har hört mycket gott om just det receptet men det blev som vanlig blomkål i ugnen med en kryddning jag inte alls gillade. Jag trodde det skulle bli mer krispigt eller dylikt, inte smaka som vanlig blomkål som på köpet inte var gott kryddad. Haha! Men seitanen blev suuupergod, den var värd allt. Vi stod mest och lagade och åt mat under söndagen. Jag satt lite med körkortsteorin också över helgen men så mycket mer än så hände inte. Inte för att så mycket mer än så hanns med.

På vägen när vi skulle hämta farmor. En Nyckelpiga i full fart och glädje!
Den fina utsikten längs med vägen.
Hålla pappa i handen.

På långfredagen fick jag faktiskt chans att rå om kroppen lite extra också. Gjorde en liten fotbehandling, duschade och smörjde in hela kroppen. Så skönt att få ta tiden att rå om kroppen lite och mina fötter har behövt lite, ok mycket, omvårdnad jättelänge. Jag fick även öppna lite paket som var till mig själv den här gången då alla mina byxor/leggings var utslitna så jag har fått två par leggings och två par haremsbyxor. Alla jättesnygga och sköna! Väldigt glad över det kan jag säga. Det är viktigt att få rå om sig själv ibland och unna sin egen kropp något fint att bära.

I måndags färgade vi RT:s hår så det blev i röda nyanser håret. Mitt hår står på tur då jag ska färga det lila. Jag är inte rädd för att prova nytt så det blir kul att se hur det blir! När jag nu ska få tid att färga det vill säga. RT jobbar intensivt fram till på torsdag nästa vecka så tiden är knaper och däremellan blir det både mer körning, teori och kanske t.o.m. en uppkörning där någonstans. Vi fortsätter helt enkelt med vårt fullt upp även kommande vecka! KonMari boken har jag nästan lyssnat klart på men är inget jag sitter med alls nu då teorin är första prioritet men snart har jag tid för det också igen. Det är ändå lite roligt att sitta med teorin men efter att ha suttit hela dagen idag är det ganska skönt att inte sitta med det ikväll igen.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.