Funderingar kring livet och den senaste tiden

Jag har inte skrivit här sedan vi var i Grekland. Jag kan erkänna att det varit väldigt mycket i både kropp och själ som hänt sedan Grekland. Vi var där en hel månad och mot slutet började det kännas som hemma. När vi väl var hemma i Sverige kändes allt bara så fel och det har tagit flera veckor att vänja sig och komma tillbaks till omgivningen här och allt det inneburit. Bara några dagar efter att vi kom hem så höll jag amningskurs och T var på arbetsintervju så resten av veckan rullade på med arbete för henoms del. I och med att så mycket hände och allt skedde så snabbt hann vi inte smälta in allt heller vilket nog inte underlättade hemkomsten. Nu är det bättre som tur är och ja det har nog tagit en månad för mig att känna mig mer hemma och bekväm igen. Vi har velat ordna och göra så mycket här hemma men det har inte blivit mycket av det med tanke på läget. Vi gick från att se varandra dagligen och i en mer avslappnad miljö till att det var något på G varje dag och kastas tillbaka till någon slags ny vardagssituation, de dagar vi var lediga användes för att ta igen krafterna men inte mer än så.

Ja och nu sitter jag här och skriver och det är redan mitten av juli. Det är helt sanslöst vad tiden springer ifrån oss och så även sommaren! Inte för att det varit någon vidare värme i Sverige sedan vi återvände för en månad sedan. Om 5 dagar har vi en liten 2-åring här hemma också. En liten go L som bara växer och växer, bli mer och mer kompetent (och busig!) för var dag. Så otroligt älskad! Till helgen blir det alltså födelsedag med lilla familjen. A kommer få en cykel med pedaler och möjlighet att snart få lära sig cykla själv. Han är en hejare på balanscykeln så nu är det att kombinera ihop den där balansen med ett par pedaler som gäller. L kommer få en trehjuling istället nu när hennes födelsedag vankas.

Själv har även en del tankar gått till Åland och det faktum att vi vill hemskola barnen. Jag längtar efter att få flytta nu och hade gärna flyttat tidigare. Nu är flytten däremot 1 år framåt bara så det är egentligen ingen tid att tala om. Jag minns när vi satt och pratade och hade bestämt oss för att det skulle bli en flytt för 3 år sedan. Vi visste och hade bestämt oss att vi ville hemskola barnen eller åtminstone flytta till en plats där möjligheten erbjöds för våra barn. Då var det väldigt långt fram att sitta och vänta och tänka att det var 4 år framåt i tiden innan det var aktuellt med en flytt. Jag kan dock erkänna att när jag tänker tillbaks på tiden som passerat så har de där åren gått ganska fort. Det har hänt så otroligt mycket inom mig själv också under de här åren. Jag har utvecklats, funnit mig själv flera gånger om och insett vilket riktning jag vill ta i livet. Vem jag är! Det är en skön känsla att ha landat i. Visst är det ibland jobbigt att veta att jag vill göra vissa saker som inte är möjliga just nu men jag försöker så gott det går att se att det möjliggör att jag kan uppfylla andra drömmar och mål tills dess att tiden är kommen. Ja, tiden är ett sådant flytande ting. Man vet inte vart man har den och tiden går som den känner för det, åtminstone gör min uppfattning av tiden att det känns så. Sådana här dagar då mycket tankar snurrar är det svårt att hålla sig till nuet och bara njuta av det som är här och nu. Det är skönt att ha möjlighet att ventilera de tankarna i bloggen då.

Jag längtar efter mycket, har mycket att göra och samtidigt har jag mycket att njuta av.

2 thoughts on “Funderingar kring livet och den senaste tiden

  1. Visst går tiden fort? Jag minns ibland när William var liten och tonårstiden kändes så galet långt bort. Nu börjar han sexan och jag vet ju att det är då den där tiden början. Det är verkligen blandande känslor tycker jag hur snabbt tiden och livet går. Det är väl därför man ska passa på att njuta av livet 🙂

    1. Ja precis, man får passa på att bara njuta av resan livet bjuder oss på. ^_^ Ja, det måste kännas galet att han redan hunnit bli så stor och att du snart har en tonåring i huset! Tänker ibland på den tiden men den känns väldigt långt bort än så länge. Ganska skönt dock, vill verkligen hinna njuta så mycket det bara går även av den här tiden. 🙂

Lämna gärna en kommentar!