Imbolc, bebisförberedelser och vardagen just nu

Ja livet det lunkar på de flesta dagar, graviditeten framskrider fort och nu är det bara 53 dagar kvar tills den 31 mars. Det känns helt sjukt..! Vid det laget i mina tidigare graviditeter har jag redan hållit mina två andra barn i famnen si så där en vecka. Det känns konstigt att tänka på att man är så nära målet efter 53 dagar eller t.o.m. redan gått i mål. Det känns lite pirrigt och än så länge känner jag mig inte riktigt redo att ta emot detta barn. Vi har en del praktiskt kvar att ordna.

Igår kväll tog vi ner spjälsängen vi hade tänkt sätta på sidan av vår säng men höjden passade inte väl och jag vill ha Trollsländan i samma höjd som vår säng. Jag hade hoppats på att spjälsängen skulle kunna fungera som en förlängning av vår säng för de lite mindre av oss, barnen, men det blir inte riktigt bra. Vi funderade kring några olika lösningar men då vi ändå tänkt köpa till en förlängning av vår nuvarande säng när vi flyttar så valde vi att tidigareförlägga det inför bebisens ankomst istället. En 90cm säng är nu beställd och ska komma i slutet av nästa vecka till dörren. Det kommer kännas skönt när den är på plats för då är sovplatsen klar för alla familjemedlemmar. Vi kommer då ha en totalstorlek av 270cm säng där hela familjen kommer kunna samsova. Det ska bli riktigt skönt med en förlängning av vår säng, mer plats att röra sig på i sömnen. Barnen ligger i och för sig ändå som små plåster på mig om natten, hur stor sängen än är, haha!

Annars så har jag alla bebiskläder som behöver tvättas och vikas in egentligen. Det är inget jag känner någon större stress över hittills då vi har allt ordnat i klädväg de första månaderna av bebis liv i alla fall. Merparten av kläderna är begagnade och dem få nya plagg som vi köpt är gjorda av ekologiskt bomull. Eller ja sockarna är inte det så dem får åka ett par gånger i tvätten istället för en omgång. Det påminner mig att vi har lite komplettering för tygblöjorna att inhandla innan Trollsländan anländer. Behöver några fler vikblöjor i den allra minsta storleken och två mindre inlägg för de knäppblöjor vi har som passar från start. Vi har jättemånga vikblöjor men de är i en väldigt stor storlek och de var enorma på Humlan när hon föddes. Fick knappt på stackaren kläder då storleken var så pass för stor. Haha! Så den här gången vill jag ha några stycken i den minsta varianten. Dem funkar ju utmärkt att ha som inlägg i ytterbyxor eller andra tygblöjevarianter sen.

Det finns väl några småförberedelser kring förlossningen också men där är jag inte riktigt än så det kan jag, som jag tidigare lovat, skriva om längre fram. Berätta lite hur jag föreställer mig att hemförlossningen kommer se ut/förberedas.


Veckan som passerat har jag hållit i en amningskurs, två kurstillfällen, och nu den här veckan är det dem två sista tillfällena som ska hållas. Det har också gjort att tiden gått i en väldans fart och även denna vecka lär göra det då veckan försvinner fort med två arbetskvällar i veckan. Det har varit riktigt kul att få hålla en amningskurs igen. Jag har haft ett uppehåll med det och även om det varit ett välbehövligt uppehåll var det verkligen kul att möta de blivande föräldrarna i måndags. Sedan är det ju även kul att prata om alla dessa tankar när jag själv är gravid. Jag som är en riktigt förlossningsnörd kan ju ställa en och annan fråga kring förlossningen också och tankarna däromkring.

Vi firade den wiccanska högtiden Imbolc i torsdags också. Inget stort firande utan vi åt god mat vilket i min värld alltid är likställt med lasagne. Haha! Jag tände ett litet ljus som fick vara tänt tills de brann ner och jag passade på att göra en tarotläggning på mig själv. Hade även funderingar på att rensa under dagen men det skulle bli för stressigt så valde att hålla det till en lugn dag. Lite sådär lagom som första firande då Imbolc inte är en högtid jag uppmärksamt i så stor utsträckning tidigare. Dagarna innan Imbolc läste jag även på lite om högtiden, varför den firas och traditionerna/myterna kring den. Det är väldigt spännande läsning! Wicca är ju en religion där man följer naturens rytm och Imbolc är dels en högtid där man uppmärksammar att halva vintern nu är över. Även om det inte syns så händer det saker under jorden redan nu och sysslar man med odling så är det vanligt att man börjar förbereda inför årets sådd. Imbolc uppmärksammar även den trefaldiga gudinnan Brigid som står för bl.a. fruktbarhet, poesi, smedje och ljus. Hon kommer med ljuset och det är vanligt att hedra gudinnan med små traditioner som att binda Brigiddockor, göra en liten Brigidsäng eller låta en eld stå tänd för henne hela natten lång. Detta är ett firande som många känner igen med namnet Candlemass istället och Brigid finns även representerad, fast som ett helgon, inom de kristna traditionerna. Däremot är gudinnan Brigid och firandet av henne en förkristen tradition ursprungligen.


Tarotläggningen jag gjorde kan ni se ovan. Jag gjorde en tolkning för att se vad två olika utbildningsval skulle leda till. Det här kom jag fram till själv men jag tog även hjälp av en och annan som såg liknande saker i korten som jag själv som kompletterade ganska väl. På vänster sida kan man se ett val som är av en tryggare karaktär med ekonomisk trygghet, möjligheter och glädje. En lättare väg se det ut att vara, som kanske kommer innebära att jag får ge mycket av mig själv också och se upp så jag håller mig i balans med detta val rent emotionellt. Det är kanske också en väg som andra skulle bli glada om jag valde och som jag känner mig pressad att välja. På höger sida kan man se ett val som är fylld men en viss osäkerhet om jag ska våga ta då det är ett mer riskfyllt val. Det finns inga garantier för vart den kan leda i framtiden men det är en väg som innebär fler utmaningar och självutveckling. Det handlar om att våga ta en chans med något jag finner nöje i att göra.

Vilken väg hade du valt utifrån korttolkningen? Varför? Dela gärna med er av era tankar och reflektioner.

Spara

Spara

Spara

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.