KonMari-resans fortsättning och om kläderna och tvättberget som aldrig tar slut

I början av året så hade jag i åtanke att jag ville börja eller snarare fortsätta med min KonMari-resa, ni kan läsa i korta drag om metoden och den första kategorin jag gick igenom för över 1 år sedan här, men jag kände inte för att starta igång med det redan då och valde att vänta. Ska man börja rensa ut, dona, fixa och känna efter kring sakerna man har runtom i hemmet ska man göra det då man känner sig inspirerad och har ett driv för det. Man behöver ha det när man startar, åtminstone om man vill ha det lite roligt längs med vägen. I och med att suget att börja rensa och få ordning på saker och ting här hemma, att allt ska hitta sin plats och att en given struktur byggs upp, har börjat komma tillbaks så har jag så sakta börjat ta itu med att läsa Marie Kondos bok ”The life-changing of tyding up”. Jag har redan lyssnat igenom merparten av boken men det var flera år sedan nu och jag känner att jag behöver gå igenom hela boken, från början till slut, innan jag startar med att gå igenom alla saker efter kategori här hemma. Dem första kategorierna har jag även gått igenom väl sedan innan så dem bör gå ganska fort och lär till största del handla om att ställa saker ”snyggt” och hitta en bra plats för dem, även om jag kommer samla ihop alla saker i samma kategori tillsammans för att få en bra överblick.

Det är lite vad som är på gång på den här fronten. Jag har planer att promenera fram och tillbaks till stan de kommande tre dagarna då jag har körkortsteorilektioner och har som tanke att lyssna på boken under promenaderna. På så vis borde jag vara klar med boken till slutet av kommande vecka. Därefter ska jag sätta mig ner med min målbild! Målbilden är riktigt rolig att sitta med och den hjälper en väldigt mycket igenom processen av rensande så att man hittar vilka saker som leder en till ett hem och liv som för en själv gnistrar.

Idag tog jag däremot tag i en sak jag velat göra länge nu för att det helt enkelt är sådan stor oordning bland just denna sak, barnens kläder. Barnen är små och deras kläder går åt som smör här hemma så det är inte tal om att göra sig av med några av barnens kläder då de alla fyller en otroligt glädjefylld funktion. Fram till ganska nyligen så hade de snarare ont om kläder och det var bara någon månad sedan nu vi äntligen fick fyllt på klädförrådet för dem. Däremot så vill jag gå igenom och rensa ut gamla urvuxna storlekar som inte passar längre och kläder som har hål i sig. Barnens kläder har inte alls legat lättillgängligt eller lättöverskådligt i garderoben och varje gång jag behövt leta fram kläder till barn har det varit en frustration. För att inte tala om hur jobbigt det är när man öppnar och man inte vet riktigt vart man ska titta för att hitta det man letar efter.

Något som många småbarnsföräldrar säkert kan känna igen sig i också är att det är otroligt mycket tvätt som blir liggande och inte fixad med. Vi har bokstavligen haft säckar med rena kläder som vi har fått gräva i för att hitta plagg till barnen varje gång. Det har varit så mycket tvätt att ordna med att en har liksom dragit sig för att ordna upp och lägga undan kläderna. Sedan så är det inte motiverande att vika in kläderna i garderoberna när jag tycker att det ändå ser så stökigt ut när de läggs in och svåröverskådligt väl på plats. Därmed så försökte jag mig på att sortera upp alla kläder i högar idag och samla ihop alla barnens kläder. Jag köpte för ett litet tag sedan förvaring för att ha barnens kläder i då vi inte har något liggandes här hemma. Jag vet då jag packade ner alla sakerna för ett halvår sedan vid flytten. Annars uppmuntrar och råder Marie Kondo att vänta med att inhandla förvaring för att mycket förvaring man inte visste om dyker upp under tiden man kategoriserar och går igenom alla sina saker.

Men om ni föreställer er en dag som inte flyter på så smidigt och att ni får för er att fylla hela köksbordet med barnkläder för att rensa, gå igenom plagg för plagg och sortera detta till trots. Haha, japp det var exakt den dagen jag fick. Vet inte vad som hände idag riktigt men barnen verkade vara uttråkade, bråkade med varandra och förstörde varandras lekar omvartannat, det var affektutbrott när saker inte blev som man ville, tiden bara försvann, barnen blev även hungriga och ja då blev inte saken bättre precis. Haha! Jag behövde ju även få undan en del av kläderna innan vi kunde äta vid bordet. Funderade på ett tag om vi skulle äta på golvet som nödlösning men maten tog sin tid så jag hade hunnit få undan tillräckligt tills det var dags att äta. Nu när kvällen är här så sitter jag däremot med två av tre barns klädhögar kvar. Låt oss bara säga att jag inte blev klar helt enkelt! Jag tror tyvärr inte att jag orkar fortsätta nu på kvällen trots att jag skulle vilja får klart det men förhoppningsvis blir det lite tid och energi imorgon förmiddag innan RT ska till jobbet. Jag fick ju klart Trollsländans kläder i alla fall och det är helt underbart att titta in i garderoben på hennes hylla, åh så lättöverskådligt! Man blir ju med en gång mer sugen att gå ut också. Fast… jag vill gärna att våren ska komma nu så jag slipper alla ytterlager till de prydligt organiserade kläderna.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.