Körlektioner och zumba med barnen

Idag har varit en ganska lugn dag där jag känt mig energifylld och effektiv. Det är bland dem bästa dagarna! Jag skulle däremot aldrig gissat att dagen skulle bli så när jag vaknade då jag kände mig som ett sömndrucket vrak. Haha!

Efter jag vaknat upp och ätit en god och hyfsat lugn frukost klädde jag på mig och skyndade mig ner till bilen. Idag hade jag nämligen min fjärde körlektion! Det är alltid nervigt innan jag ska ner och möta körskoleläraren men när jag väl sitter där i bilen flyter det bara på. Läraren tror att jag kommer behöva runt 10-11 körlektioner så det känns ju bra. Imorgon förmiddag ska jag övningsköra igen så då är jag nästan igenom hälften av körlektionerna jag ska ta. Hjälp! Haha! Jag har ju kört bil tidigare och försökte ta körkortet när jag var 19 år så jag har ju lite gamla kunskaper som, uppenbarligen, fortfarande sitter i.. Därmed det låga antalet körlektioner också. Jag håller själv alla tummar och tår på att det landar runt det antalet körlektioner och inte fler. Det kommer bli så skönt att få ta det där körkortet någon gång! För att vara helt ärlig är det en sak som legat på is i flera år för att det helt enkelt är så nedrans dyrt med körkort och billigare har det ju inte precis blivit under åren om passerat. Det känns däremot helt overkligt att göra den där uppkörningen och faktiskt bli godkänd sen. Känns som att jag behöver ha flera års körvana för att klara ett sådant där prov. Haha, men så illa ska det väl inte vara med tanke på att de flesta som kör upp inte har det. Det är bara byggt på en känsla av osäkerhet att fixa det där provet! Det är ju något nytt och läskigt att sitta bakom en ratt och manövrera en konstigt formad metallmackapär.

När jag kom hem efter körlektionen gick RT iväg till jobbet. Hen jobbar halvtid på ett ställe som bara är ett par minuters gångväg hemifrån. Jätteskönt! Jag hade lagt upp tre aktiviteter vi skulle göra för dagen och det var pussla, träna och laga mat tillsammans. Jag lyckades även klämma in att tvätta två maskiner och hänga upp. Därmed känslan av att ha varit riktigt effektiv idag. Sen så blir väl inte aktiviteterna alltid som man tänkt sig i slutändan men bra ändå. Haha!

Jag vill gärna få till mer rörelse i vår vardag så idag körde jag ett zumbapass med barnen. Men det var bara jag som i överambitiösa hejarop och glädjetjut tränade på. Haha! Barnen gav en härlig blandning av tjuriga miner, stirrande blickar, knasiga frågor och ett och annat litet försök att hänga med som respons. De verkade inte som att dem var på humör för träning men jag fick då mig ett svettigt pass i alla fall. Trollsländan dansade med då och då även om hon också bröt ut i stortjut de sista 2 minuterna av zumbapasset. Haha! Det är händelserikt att hitta på saker med barn i alla fall. Det kan ingen ta ifrån dem! Living on the edge!

Ja det där med att hänga tvätt kommer alltid med en hjälpreda, eller ska man säga stjälpreda(?), nu för tiden. Att dra ner tvätten är en riktigt rolig aktivitet och rentvätten är mycket roligare än en bytta fylld med smutstvätt som mamma lagt fram i förhoppning att distrahera från den nyhängda tvätten.
Nyckelpigan satt med stort fokus och la pussel efter pussel. Det är så fint och härligt att se när barnen är mitt uppe i något på det viset. Det var länge sedan vi la pussel sist!

Det var en mysig dag i sin helhet och jag fick tid för både dusch och samtal på kvällen. En härlig och effektiv dag helt enkelt som nu ska gå över till lite kvällsmys med RT.

Hoppas ni haft en minst lika fin dag!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.