Miniäventyr till Högskolan i Gävle

Idag var jag iväg på ett liten utflykt för att kolla in en högskola som hade öppet hus. Tänkte passa på att gå dit och få chans att se hur skolan ser ut men även för att få veta lite mer om utbildningen. Den skönaste biten med dagen var nog att få bara strosa runt i lugnas ro. Gå på lite informationsföreläsning om skolan, gå på guidad tur på campus, få prata med en elev från programmet jag är intresserad av, prata med studievägledare och får veta mer om utbytesstudier.

Det var lite roligt att få sitta och lyssna på en skola som försöker göra reklam för sig själva också (alla skolor gör ju det). Det är så osvenskt och man kan verkligen känna hur den inlärda jantelagen skriker i kroppen. Hahaha! Jag ville mestadels se campus för att det var roligt men jag väljer ju inte utbildningen för skolans skull utan för att självaste utbildningen har något att ge mig. Därför var kanske den informationen mer riktad till de som inte är så insatta och känner sig mer osäkra på om de vill studera på högskolan. Det är kanske mer intressant information också om man tittar på en utbildning som erbjuds vid flertalet högskolor/universitet och man väljer mellan flera orter också. Däremot kan jag inte annat än säga att Högskolan i Gävle är otroligt vacker med fina byggnader och lokaler. Staden Gävle har också mycket gammal arkitektur bevarad så det är vackert att vistas i självaste staden. Älskar städer med gamla vackra byggnader! Så vet man att man ska flytta till orten man ska studera i så kan jag säga att Gävle verkar vara ett attraktivt val.

En av flertalet gamla byggnader som nu för tiden är högskolan. Högskolan Gävle firar 40 år nu till våren och de här vackra byggnaderna har tidigare tillhört regementet men blev 1992 en plats för högskolan att använda som sina lokaler.
De här ljusa gångarna har skapats mellan de äldre byggnaderna som passager och för att koppla ihop alla byggnader med varann.
Detta är en nybyggnation och är högskolans bibliotek.
Otroligt vackert är biblioteket inuti och det finns 500 sittplatser och brukar dagligen ha 1500 besökare.
Fanns flertalet sittplatser och ytor att umgås på. De här sittplatserna var direkt kopplade till ett litet café som låg precis bakom mig där jag tar bild.
Det här är en korridor inne i en av de gamla regementbyggnaderna. Dörrarna och golven är originalen bara att de fräschats upp genom t.ex. ommålning.

Tyvärr fanns det ingen lärare på plats för programmet så man fick chans att prata lite med någon som kan komma att hålla någon kurs. Det är även intressant att få deras perspektiv och tankar på programmet i sin helhet. Jag har ju dock haft kontakt med både utbildningsledare och två elever på programmet via mail. Är jag nyfiken på något försöker jag få svar och en överblick över valet och att få ställa frågor till lärare och elever har varit guld värt. Så om ni är nyfikna på en specifik utbildning eller skola maila funderingar till ansvarig och se till att få lite kontakt med elever som läst/läser programmet. Nu fanns det lägligt nog möjlighet för mig att även besöka skolan då deras öppet hus, dag och tider, passade väl. Har man möjlighet är det ju väldigt kul att få se skolan man kommer eller funderar att studera på!

Egentligen gick jag dit idag med ett ganska öppet sinne och inte så många frågor. Jag kände att jag ställt de flesta frågor via mail. Upplevelsen blev istället med fokus på att bara vara i nuet och uppstår det någon fundering ställer jag den. Jag kom inte dit med massa förväntningar med andra ord och det var ganska skönt att bara få komma dit och ta dagen som den kommer. Det var inte mycket ny information då jag verkligen dykt in helhjärtat och läst varenda kursbeskrivning i programmet redan, haha! Däremot fick jag med mig en och annan ny kunskap om både regementets och högskolans historia så det var en både rolig och lärorik dag framförallt ur det perspektivet. Sedan är väl även nya ansikten och möten alltid trevligt också!

Spara

Spara

2 thoughts on “Miniäventyr till Högskolan i Gävle

Lämna gärna en kommentar!