Mysig helg med vårvärme

Det har varit så himla skönt med helg då jag har trånat efter lite tid hela familjen tillsammans. Igår hade vi en riktigt mysig dag allihop och idag fick jag både lite ensamtid med Trollsländan plus att jag fick lite vuxentid och trevliga samtal. På så vis har det varit en otroligt positiv och aktiv helg! Jag hade gärna tagit lite mer mystid tillsammans också men det har inte funnits tid för allt och det passade bra med en mer händelserik helg då veckan varit ganska låg på aktiviteter. Åtminstone låg på aktiviteter med familjen för jag har ju haft mycket på gång med körkortet istället. Det är så skönt när man haft en helg där man fått fylla på med lite energi!

Igår tog vi oss en promenad ner till centrum och Nyckelpigan cyklade hela vägen ner. Han har fått en cykel av större modell nu så det blir mycket träning att starta, stanna och gå av. Men han gör om och om igen och ger inte upp, vissa gånger går det jättebra och vissa mindre bra. Han är då inte känslig för att ramla i vilket fall eller rädd om det gör ont. Mycket mod i den lilla kroppen! Det blir även mycket träning i att få en överblick i trafiken och lära sig hur man tar sig över trafikerade övergångsställen. Det är ju inte bara att cykla rakt över om man säger så. Däremot så går promenaderna mycket fortare nu när han har en större cykel.

Nere i stan handlade vi lite ifrån mataffären, köpte lite saker inför Trollsländans födelsedag nästa vecka, lite fint påskris (från körsbärsträd) inför påsk, en fin blomkruka av påskliljor och en blomkruka med kattgräs. Jag tycker det känns jätteupplyftande med lite växter inomhus. Det enda vi har haft på flera år nu är en stackars kaktus jag knappt vattnat. Det är tur att det är en kaktus och att den klarar sig bra med lite vatten. Haha! Jag växte upp i ett hem med växter överallt och jag kan erkänna att jag var dötrött på allt som hade med växter att göra när jag väl flyttade hemifrån. Jag tycker betydligt mycket mer om växter idag än då och därför har väl känslan över att fylla hemmet med fler växter börjat växa fram. Nyckelpigan har även visat under lång tid nu stort intresse för att plantera och vi har köpt fröer, krukor och möjlighet för att förodla inomhus. Vi behöver bara sätta oss tillsammans och göra det. Jag funderar faktiskt på om vi ska göra det tillsammans nu under kommande vecka, kanske t.o.m. imorgon, då det hela tiden varit något vi pratat om att göra. Jag har noll koll på detta däremot så jag och barnen får väl kolla upp tillsammans hur man gör imorgon. Haha!

Queitus verkar glädjas över kattgräset och man kan se honom tugga på det ibland.

Nu när våren och även sommaren är på väg så ser jag fram emot att ha mycket gröna växter och ett och annat ätbart på balkongen också. Jag hoppas göra det lite hemtrevligt på den inglasade balkongen och få känslan av ett litet växthus/växtrum. Vi får prova och se hur vi trivs med lite enkel balkongodling till en start. Jag vet att jag kommer ha några väldigt glada hjälpredor i alla fall!

Vi har varit förbi biblioteket både igår och idag också. Det är så himla mysigt där! Idag var det barnens söndag på biblioteket och det bjöd på lite jazzmusik där barnen kunde spela med på något eget lite instrument (hemmagjort eller vad man hade hemma). RT var med barnen på det idag medan jag fick vuxentid. Det är behövligt med lite vuxentid mellan varven där man får samtala i lugn och ro utan barn. En stund där man bara behöver tänka på sina egna behov en liten stund.

Idag var det helt fantastiskt väder ute också, igår var inte så illa heller, och det var så pass varmt så man behövde vare sig vantar eller mössa. Så skönt att få njuta av lite vårväder! Det ser ut att bli lite kallare i veckan men jag njöt fullt ut av dagen och helgen som var.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.