Vårkänslor, tacksamhet och sinnesro

Efter att jag nattat Trollsländan och smög ut till stora rummet så såg jag hur en smal liten månskära lyste in från en av de stora fönsterna och skymningen skapade en fin nyans av blå på himmelen. När jag tittar ut på den vackra himlen och får en tyst stund för mig själv blir jag alltid påmind om hur tacksam och glad jag är att få bo här. Det gör mig fortfarande genuint glad att av alla ställen så bor vi här. Visst kan även jag få hemlängtan ibland och sakna Göteborgstrakterna men där vi bor idag kan erbjuda mig något Göteborg aldrig skulle kunna i dagsläget och det är ett liv jag önskar leva. Ibland har jag tittat hur det ser ut med situationen i Göteborg, bostadsmässigt, och det är helt sjukt att se kostnaderna på hus och lägenheter. Det är faktiskt rent av omänskligt och även om jag tycker om Göteborg oerhört mycket så är priserna inte rimliga. Det blir bara dyrare och dyrare också. Fy! Jag har väl börjat bli gammal eller något för allt blir bara dyrare än när jag själv var liten. Haha! Jag är en sådan där som tycker att till och med en glass kostar hutlöst mycket nu för tiden.

Idag har man även kunnat riktigt känna att våren är på väg, det är plusgrader om dagarna och det har hållit sig på plus även om nätterna de två senaste dagarna. Det återstår däremot att se om det lyckas bli något mer snöfall innan mars är över. Vårväder är väldigt osäkert och oförutsägbart men jag längtar något oerhört efter våren nu och hoppas framförallt plusgraderna är här för att stanna.

Vi har en sådan fin rytm i livet just nu. Kanske har vi inte helt hittat vår aktivitetsnivå än men vi har en sådan fin rytm och balans när det kommer till arbete, fritid och familjetid. Samtidigt så tar jag själv små steg varje dag för att fylla livet med saker jag tycker om och vill uppnå. Det är riktigt fint! När jag ser hur livet ser ut idag så är jag så innerligt glad att vi flyttade hit av alla ställen där ute i världen. Det finns så mycket att se och göra men egentligen behöver jag inte mer än det jag redan har för att må bra och det är definitivt inte en känsla jag tar för givet. Många drömmer om att komma till en sådan punkt. Jag har inte nöjt mig heller, inte för att jag tycker att det är något fel med att nöja sig, utan jag är där jag vill vara i livet och är otroligt nöjd med det. Sedan går livet upp och ner för oss alla oavsett om vi är exakt där vi vill vara eller mils avstånd därifrån. Bra och dåliga dagar slipper ingen av oss undan ifrån, det är en naturlig del av livet helt enkelt. Så jag säger inte att varje stund på dagen är en dans på rosor men livet är allt jävligt bra just nu!

(Visited 20 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Vårkänslor, tacksamhet och sinnesro

Lämna gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.